środa, 25 czerwca 2014

Sałatka warzywna (jarzynowa) z jajkami.


Pyszna sałatka warzywna z jajkami, którą uwielbia cała moja rodzinka, ja z reguły robię ją  gdy gotuję wywar warzywny na zupę i by nie zmarnować ugotowanej włoszczyzny, wykorzystuję ją do sałatki warzywnej z jajkami.

Palce lizać!


Do przyrządzenia sałatki potrzebujemy:

-zestaw ugotowanej włoszczyzny (ostudzonej) czyli  około: 3 sztuki marchewki, 2 sztuki pietruszki, połowa dużego selera, 1 por

-8 jajek ostudzonych

-puszka kukurydzy

-3 łyżki majonezu

-1 łyżka musztardy

-sól, pieprz do przyprawienia 


Wykonanie sałatki krok po kroku:

Ugotuj jaja na twardo, następnie pokrój je w drobną kostkę.

Ugotowane, miękkie warzywa, ostudź i pokrój w drobną kostkę.

Wylej wodę z puszki kukurydzy i dodaj ją do naczynia w którym wykonujesz sałatkę.

Do naczynia w którym podasz sałatkę wsadź przygotowane produkty i dodaj 3 łyżki majonezu, 1 łyżkę musztardy i przypraw do smaku solą i pieprzem, delikatnie wymieszaj produkty.

Sałatka gotowa!

Życzę smacznego!



1 komentarz:

  1. Sałatka wyśmienita, smakuje jak u mamy, czekam na kolejne wpisy i przepisy.

    OdpowiedzUsuń