Pyszna sałatka warzywna z jajkami, którą uwielbia cała moja rodzinka, ja z reguły robię ją gdy gotuję wywar warzywny na zupę i by nie zmarnować ugotowanej włoszczyzny, wykorzystuję ją do sałatki warzywnej z jajkami.
Palce lizać!
Do przyrządzenia sałatki potrzebujemy:
-zestaw ugotowanej włoszczyzny (ostudzonej) czyli około: 3 sztuki marchewki, 2 sztuki pietruszki, połowa dużego selera, 1 por
-8 jajek ostudzonych
-puszka kukurydzy
-3 łyżki majonezu
-1 łyżka musztardy
-sól, pieprz do przyprawienia
Wykonanie sałatki krok po kroku:
Ugotuj jaja na twardo, następnie pokrój je w drobną kostkę.
Ugotowane, miękkie warzywa, ostudź i pokrój w drobną kostkę.
Wylej wodę z puszki kukurydzy i dodaj ją do naczynia w którym wykonujesz sałatkę.
Do naczynia w którym podasz sałatkę wsadź przygotowane produkty i dodaj 3 łyżki majonezu, 1 łyżkę musztardy i przypraw do smaku solą i pieprzem, delikatnie wymieszaj produkty.
Sałatka gotowa!
Życzę smacznego!
Sałatka wyśmienita, smakuje jak u mamy, czekam na kolejne wpisy i przepisy.
OdpowiedzUsuń