niedziela, 2 marca 2014

Jajecznica z pieczarkami.


Jajecznica z pieczarkami z dodatkiem cebuli jest bardzo prosta do przygotowania a zarazem jest bardzo smaczna.

Do jej przygotowania potrzebujemy:

-8 jajek

-8 pieczarek

-1 większa cebula

-odrobina tłuszczu do smażenia

-sól, pieprz do przyprawienia


Przyrządzenie jajecznicy:

Na rozgrzany tłuszcz na patelni wrzucamy posiekaną cebulę i pieczarki drobno pokrojone, podsmażamy.



Gdy cebula się zeszkli, dodajemy 8 jajek i smażymy na wolnym ogniu mieszając, w międzyczasie dodajemy soli i pieprzu do smaku.

Jak tylko uzyskamy pożądaną konsystencję jajecznicy, zestawiamy ją z ognia i przekładamy na talerzyki.



Pyszna jest jajecznica ze świeżą bułką.

Życzę smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz