niedziela, 23 marca 2014

Makaronowa sałatka z tuńczykiem i warzywami:



Witajcie!

Dawno już nic nie pisałam, więc trzeba trochę nadrobić ten czas błogiego lenistwa.

Więc biorę się do roboty i już piszę.

Jak wiadomo często-gęsto, gdy wracamy zmęczone po ciężkim dniu pracy mamy ochotę zjeść coś innego 

niż konsumujemy na co dzień, zarazem coś łatwego do przyrządzenia no i oczywiście zależy nam na 

krótkotrwałym pobycie w kuchni.

W takich sytuacjach często przyrządzam sałatki makaronowe, które są naprawdę świetną alternatywą dla 

ludzi którzy lubią dobrze zjeść, a przy przygotowaniu zbytnio się nie namęczyć.

Podaję Wam przepis na sałatkę makaronową z tuńczykiem i warzywami :

Produkty:

- 3/4 paczki makaronu 500 gramowej, może być kolorowy, sałatka wygląda efektywniej

- puszka tuńczyka,osobiście preferuję w oleju więc tego wybieram

- warzywa, jeśli o nie chodzi tu jest dowolność bo oczywiście każdy lubi co innego, ja podaję Wam takie 

jakich użyłam robiąc akurat tą sałatkę:

- puszka kukurydzy

- papryka

- 2 pomidory

- 3 ogórki konserwowe

- odrobina szczypioru

- sól, pieprz

- odrobina soku z cytryny

- 1,5 łyżki majonezu

Przygotowanie sałatki:

Ugotowany makaron (w osolonej wodzie, ja daję łyżkę soli) odcedź i przelej zimną wodą.

Makron przełóż do misy, dodaj warzywa i rozdrobnionego tuńczyka

(oczywiście pozbądź się oleju z tuńczyka),

następnie dopraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz majonezem i dokładnie wymieszaj.



Życzę smacznego!


2 komentarze:

  1. Pysznie wygląda i kolorowo- to lubię

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję za miłe słowa i zapewniam że sałatka smakuje wybornie, pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń