wtorek, 12 sierpnia 2014

Wiejska pizza z mozzarellą.


Wiejska pizza z mozzarellą

Składniki jakie potrzebujemy do wykonania tej przepysznej pizzy to:

Ciasto:
40 dag mąki
22 g drożdży
4 łyżki oleju
łyżeczka cukru
szczypta soli

Dodatki:
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 duża papryka, kolor jaki kto lubi
5 większych pieczarek
1 duży ogórek kiszony
pół cebuli
1 większa laska kiełbasy cienkiej
15 dag startego żółtego sera
1 kula sera mozzarella
oregano

W jaki sposób robię moje ciasto:

Do głębokiego naczynia wsypuję mąkę, cukier, sól, olej, drożdże i wodę tak by ciasto było odpowiednio jędrne.Dobrze wyrabiam ciasto i odstawiam na około godzinę.

Po godzinie wykładam ciasto na blachę, smaruję koncentratem, posypuję serem żółtym, następnie kładę wszystkie pokrojone wcześniej składniki, na sam wierzch kładę plastry mozzarelli i posypuję pizzę oregano.

Przygotowaną pizzę wstawiam do rozgrzanego  piekarnika na 180 stopni z termoobiegiem na 15-20 minut.


życzę smacznego




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz