piątek, 8 sierpnia 2014
Pstrąg pieczony bez tłuszczu.
Pieczony pstrąg jest bardzo prosty do przygotowania i nie zabiera nam zbyt wiele naszego cennego czasu, ponieważ do zrobienie go potrzebujemy około 40 minut, zarazem jest bardzo smaczną rybą, która również świetnie nadaje się dla osób znajdujących się na diecie jak i tych którzy dbają o swoje zdrowie.
Pstrąg ma w sobie wiele wartości odżywczych i jest bardzo bogaty w kwasy omega 3.
Dlatego z czystym sumieniem polecam tą smakowitą i zdrową rybę.
Teraz opiszę krok po kroku co należy zrobić, by przygotować pieczonego pstrąga:
Płuczemy pstrąga zimną wodą, następnie delikatnie wycieramy go z nadmiaru wody ręcznikiem papierowym.
Przygotowujemy zalewę potrzebną do nasmarowania ryby.
Do zalewy potrzebujemy:
sok z jednej małej cytryny
100 ml wody
pieprz
sól
czosnek granulowany
paprykę słodką i trochę chilli dla podkręcenia ostrego smaku
Wszystkie te składniki dokładnie wymieszaj w miseczce i tak przygotowaną zalewą dokładnie nasmaruj rybę.
Przełóż rybę do naczynia żaroodpornego i wstaw do nagrzanego pieca na 180 stopni z termoobiegiem na 30 minut.
Po upływie 30 minut ryba będzie gotowa do podania, życzę smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz