niedziela, 19 stycznia 2014

Surówka z pekinki do mięska, ryby, gyrosa.

Do przygotowania mojej ulubionej surówki, potrzebujemy:

0,5 kapusty pekińskiej
2 średnie marchewki
1  średnia cebula
2 łyżki majonezu
0,5 łyżeczki cukru
pieprz
sól
odrobina soku z cytryny
więc do poszatkowanej kapusty pekińskiej, dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę i cebulę, do tego dodajemy 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, odrobinę cukru i trochę soku z cytryny, mieszamy i mamy pyszną surówkę która idealnie pasuje do mięs, ryb a ja uwielbiam ją jeść z mięskiem z piersi kurczaka w przyprawie gyros z frytkami i sosami czosnkowym i pomidorowym koniecznie ostrym. Co tu dużo pisać musicie koniecznie spróbować

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz